[...] brązowy Ser twarogowy chudy Dżem truskawkowy niskosłodzony /o tej porze zly pomysl Orzechy włoskie 35,05 32,65 108,2 828 Ser twarogowy tłusty /chudy Chleb żytni razowy z soją i słonecznik. Sok pomarańczowy /chleb i sok wywal ,dodaj oliwy 24,62 13,16 53,8 417,8 w sumie: 190 137 464 3722 Zmieniony przez - Caramel w dniu 2006-08-28 20:15:57
[...] prawie rok czasu i teraz jest wszystko ok ,ale jak sobie przypominam lekarze zalecali taką diete chude mięsa chudy nabiał,ryby gotowane lub na parze ,żadnego tłuszczu ,chleb tylko razowy ,żadnego pieczenia,smażenia i już nie pamiętam co jeszcze ,ale teraz jak sobie to wszystko przypominam to wynika ,ze w okresie kiedy byłem leczony jechałem [...]
[...] cynamon, 30 g jabłko, 30 g borówki + 20 ml mleko do kawy http://dorisk.gbzl.pl/foty/UNS_COLAZ24.jpg 2. 60 g żółtko, 110 g białko jaja, 80 g szynka wieprzowa gotowana, 90 g chleb tostowy pełnoziarnisty, 40 g ser light + duuuuużo warzyw http://dorisk.gbzl.pl/foty/UNS_197.jpg 3. 30 g makaron razowy, 70 g polędwiczki z piersi kurczaka + warzywa [...]
[...] Zaraz zrobi się zimno i deszczowo, a do tego wróci smog wawelski, więc zamierzam się przerzucić na basen, co suma sumarum wyjdzie mi pewnie na dobre ;-) Wczoraj DT Miska chleb żytni razowy, pstrąg wędzony, sałata, mięso z udźca z indyka, ser owczy, pomidor wątróbka, jabłko, ziemniaki, buraki, brokuł chleb żytni razowy, smalec z kiełbasą }:-( [...]
[...] ogólnie za całokształt naszej współpracy. Nie znamy wspanialszej osoby chyba pod każdym względem. Niestety śniadania w hotelu nie dało się zjeść - kilka kromek suchego chleba, 5 plasterków szynki i sera żółtego. Do tego kilka jajek na twardo, 'świeże' warzywa i sok pomarańczowy. Jak na hotel 4 gwiazdowy bardzo słabo. Zwłaszcza, że przez [...]
A dlaczego akurat maka pszenna jest zla, czyzby maka pszenna nie mogla byc pelnoziarnista? Razowy moze byc zarowno, chleb pszenny jak i zytni, razowy chleb de facto nie musi byc robiony na zakwasie, moze byc rownie dobrze robiony na drozdzch nie zmienia to faktu ze jest z maki razowej. Nazwa razowy pochodzi od sposobu mielenia ziarna (raz [...]
Julietta - miałaś pszenny razowy czy żytni? Chleb na zakwasie uczy cierpliwości, a chleb żytni pokory. Razowy pszenny - uwaga nie kroimy jak ciepły - wtedy faktycznie jak glina wyglada w środku i mozemy wyrzucić mysląc ze zakalec lub niedopieczony. Kroimy dopiero po ostygnięciu zupełnym. Żytni - trzeba uważać na konsystencję ciasta, nie może być [...]